Smoked Cheddar Cookie on cutting board

Gerookte Cheddar & Jalapeño Zandkoekkoekjes



Het oorspronkelijke recept voor Shortbread vraagt ​​meestal om slechts vier ingrediënten, boter, suiker, vanille -extract en bloem. Het geheim van het maken van een heerlijke zandkoek is het gebruik van boter van hoge kwaliteit. Zodra u daarmee begint, zijn de variaties eindeloos. Probeer dit eenvoudige, hartige, 5-ingrediënt koekjesrecept met gerookte cheddar of andere gerookte kaas. Het is schilferig, boterachtig en cheesy, met een hap! Probeer rode chili vlokken of andere pepers of paprika's in plaats van jalapeño voor een andere hartige shortbread.

Ingredients

1 kopje boter

½ kopje suiker

2½ kopjes bloem

1 kop gerookte cheddarkaas, geraspt

½ kopje jalapeñopeper, zonder zaadjes en fijngehakt

Preparation

Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een gladde massa.

Klop langzaam de bloem erdoor, tot het volledig gemengd is en een gelijkmatige consistentie heeft.

Meng de gerookte cheddarkaas en de gehakte jalapeñopeper erdoor.

Verdeel het koekjesdeeg in drieën. Rol elke portie in een blok van 8 inch. Zet de houtblokken 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 350 F.

Snijd elk blok in koekjesplakken van ½ inch, zoals te zien op de foto hierboven. Je zou ongeveer 16 plakjes per blok moeten krijgen. Plaats de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak 12 minuten in de oven. Afkoelen op een rooster.

Door Steve Clyka

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now