Hertenvlees Gerookte bonenrecept
Wil je je BBQ -spel veranderen? Ons hertjes gerookte bonenrecept is een must-try! Tedere stukken hert vermengen zich met perfect gerookte bonen voor een gerecht dat stevig, smaakvol is en zeker indruk maakt.
Ingredients
250 ml (1 kopje) in blokjes gesneden hertenvlees (Opmerking: ander vlees, zoals rund- of varkensvlees, kan als vervanging dienen)
6 Plakjes spek gehakt
500 g gekookte witte bonen
1 Rode paprika in blokjes
1 Ui fijngesneden
15 ml (1 eetlepel) Worcestershiresaus
15 ml (1 eetlepel) Dijon-mosterd
5 ml (1 theelepel) chilipoeder (meer of minder, afhankelijk van je smaak)
250 ml (1 kopje) ketchup
65 ml bruine suiker
125 ml (½ c) melasse
Preparation
Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
Giet het mengsel in een glazen of keramische ovenschaal van 23 cm x 33 cm (9″x13″).
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 105°C (225°F).
Plaats de ovenschaal in de Bradley Smoker op het bovenste rek.
Gebruik bisquetten met pecannotensmaak en kook/rook ongeveer 3 tot 4 uur.
Gedurende de eerste 1½ uur één keer per ½ uur roeren. Mogelijk wilt u de rookgenerator na de eerste anderhalf uur uitschakelen, maar blijft u het bonenmengsel koken.
Serveren:
Er is weinig meer nodig dan een groene salade en een knapperig brood of maïsbrood om de sappen van uw hertengerookte bonen op te zuigen.