Smoked Boneless Leg of Lamb

Gerookt zonder been Lamsbout Recept



Hier is een ongelooflijk recept voor gerookte lamsbeen. Het is vol smaak en zo zacht.

Ingredients

1 lamsbout zonder bot (ongeveer 2 tot 2½ kilo in gewicht)

4 teentjes knoflook - fijngehakt

2 eetlepels zout

1 eetl versgemalen zwarte peper

2 eetlepels oregano

1 theelepel tijm

2 eetlepels olijfolie

Bradley Smaakbisquetten - appel, eik of hickory

Preparation

Verwijder het overtollige vet van het vlees en probeer het vlees gelijkmatig van dikte te houden.

Dit zorgt ervoor dat er overal gelijkmatig wordt gekookt en gerookt. Gebruik indien nodig keukentouw om het lamsvlees samen te binden, zodat het een mooi braadstuk vormt.

Meng de knoflook, olie en kruiden en wrijf het lamsvlees ermee in. Leg het lamsvlees op een schaal en dek af met plasticfolie. Zet minimaal een uur in de koelkast om te marineren.

Leg het lamsvlees op een rookrek.

Zet de roker op 250°F met appel-, eik-, hickory- of andere mildere houtbisquetten.

Rook het lamsvlees ongeveer 3-4 uur of tot de interne temperatuur van het vlees ongeveer 145°F bereikt, wat mooi medium zeldzaam is. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat hun lamsvlees zeldzamer is, terwijl anderen het liever doorbakken hebben, dus houd de temperatuur in de gaten en verwijder het tot de gewenste gaarheid.

Door Steve Cylka