Ground Teriyaki Venison Jerky Recipe

Gerookte grond Teriyaki Hert schokkerig Recept



Historisch gezien was het schokken van vlees het primaire middel van behoud vóór koeling. Echte schokken is gedroogd vlees, dat eerder werd gehandeld in een zware zoutoplossing. In feite komt het woord ‘eikel’ uit het oude Spaanse woord ‘charqui’, wat gedroogd vlees betekent.

Ingredients

1 kg gemalen hertenvlees

30 ml (2 eetlepels) keukenzout

30 ml (2 eetlepels) bruine suiker

60 ml (4 eetlepels) teriyakisaus

Optioneel kruidenpeper

Preparation

Meng alle ingrediënten met je handen gelijkmatig en grondig door het gehakt.

Zet een nacht in de koelkast.

Leg het vlees de volgende ochtend met behulp van een schokkerig pistool of rol het in reepjes van niet meer dan 3/16′ dik op ingevette rookovenplaten.

Rookmethode:

Plaats het in de Bradley Smoker en gebruik Special Blend-smaakbisquetten. Terwijl de temperatuur niet hoger is dan 55°C tot 65°C (140°F tot 150°F), rookt u ongeveer 4 uur. Plaats geen water in de lekbak en zorg ervoor dat de demper aan de bovenkant van de Bradley Smoker wijd open staat.

Serveren:

Dit kan als 'licht' jerky worden beschouwd, omdat het de smaak van jerky geeft zonder al het zout. Serveer als voorgerecht of tussendoortje. Het zal taai zijn zoals traditionele jerky.

Vervang eventueel gemalen rood vlees, zoals rundvlees of buffel, door het hert.