P10 Gerookte Eend Borst
Het resultaat is heerlijk.
Ingredients
2 Eendenborst
Pekel:1L Water
25,5 g zout
25,5 g bruine suiker
+ eventuele aromaten naar keuze. We gebruikten:2 teentjes knoflook (geplet/gekneusd)
2 Laurierblaadjes
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 takje Tijm
Dit pekelrecept is gemaakt voor 2 x 125 g eendenborst met een evenwichtspekel van 2%, maar je kunt er zoveel van maken als je wilt koken met behulp van een evenwichtspekelcalculator.
Preparation
Methode:
Doe alle ingrediënten voor de pekel in een grote pan en warm door tot het zout is opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Als de eendenborsten zijn afgekoeld, pekel ze dan 16-24 uur, spoel ze daarna af en dep ze droog met een theedoek. Laat het minstens 2 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster aan de lucht drogen.
Stel de temperatuur van uw P10-roker in op 115C.
Zodra uw eendenborsten zijn uitgedroogd en klaar zijn om te koken, kunt u uw P10-rook starten. Wij gebruiken graag fruit- of notenhout bij eend zoals appel, kers of hickory.
Plaats uw eendenborsten in de P10-roker om ongeveer 1,5-2 uur te roken om de gewenste interne temperatuur van 62-65C te bereiken, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Wij verwijderen het liefst bij 62°C en laten het 15 minuten rusten.
Op dit punt kunt u ervoor kiezen om:Geniet van uw eendenborst warm zoals hij is
Bak in de pan om de huid knapperig te maken
Laat afkoelen en geniet van gesneden koud
Kers
Hout
Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.
Shop Now