Moroccan Smoked Lamb Shank

Marokkaans gerookt Lamskoteletten



Ingredients

4 lamsschenkels

Voor Harissa-pasta:

6-8 bird's eye chilipepers (of een andere pittige chilipeper), steeltjes verwijderd

1 bol knoflook, gepeld

1 eetl. koriander

1 eetl. komijn

1 ½ eetl. koosjer zout

3 eetl. gehakte verse munt

½ kopje gehakte verse koriander

1 eetl. sherry of rode wijnazijn

Sap en schil van één citroen

½ kopje olijfolie

Kruid Gerookte Kip:

4 kippendijen; met bot, met vel erop

Voor pekel:

3 ½ L (ongeveer 1 gal) water

½ kopje koosjer zout

½ kopje bruine suiker

Voor kruidenboter

¾ kopje boter, op kamertemperatuur

Sap en schil van één citroen

¼ kopje verse gehakte kruiden (ik gebruikte basilicum, oregano, peterselie, tijm en rozemarijn; veel plezier ermee en meng het!)

½ theelepel zout

½ theelepel zwarte peper

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Preparation

Voor Harissa-pasta:

Meng alle ingrediënten voor de Harissa-pasta in een blender of keukenmachine tot een gladde massa, voeg indien nodig meer olie toe om de juiste consistentie te bereiken.

Wrijf de lamsschenkels royaal in met Harissa-pasta en laat ze een nacht marineren (of minimaal twee uur voordat u ze gaat roken).

Verwarm uw Bradley Smoker voor op 121,1 ° C (250 ° F) met premium chili-komijnbisquetten.

Plaats de lamsschenkels rechtstreeks in de roker en laat ze 3 uur roken, of tot een interne temperatuur van 62,8°C is bereikt.

Laat 5-10 minuten rusten en serveer.

Kruid Gerookte Kip:

Los de ingrediënten voor de pekel op.

Pekel kip een nacht.

Haal de kip uit de pekel, spoel af en dep droog.

Verwarm de roker voor op 135 ° C - 148,9 ° C (275-300 ° F) met Premium Hunter's Blend-bisquetten.

Leg de kip op een rooster in een braadpan of aluminium ovenschaal en plaats deze in de roker.

Meng de ingrediënten voor de kruidenboter door elkaar.

Bestrijk de kip regelmatig met boter.

Rook gedurende 2 – 3 uur of totdat een interne temperatuur van 165°F (73,9C) is bereikt.

Haal uit de roker en bestrijk met de resterende boter.

Recept van: Lena Clayton