Gevuld en gerookt Elch Hart Recept
Vervang alle andere soorten hart die u wenst.
Ingredients
1 elandenhart (in de lengte gespleten)
Zout en peper naar smaak
500 ml (2 c) brood- of crackerkruimels
125 g varkensworst
65 ml (¼ c) gehakte ui
125 ml bloem voor alle doeleinden
65 ml (4 eetlepels) plantaardige olie
1 ml (⅛ theelepel) peper
3 ml (½ theelepel) salie
15 ml (1 eetlepel) gehakte peterselie
500 ml (2 kopjes) water
5 ml (1 theelepel) rundvleesbasis
Preparation
Was het hart, verwijder al het vet en verwijder de slagaders.
Week een half uur in koud zout water.
Giet af en dep droog.
Bestrijk de buitenkant van het hart met olie en bestrooi het hele hart met zout en peper naar smaak.
Meng in een kom het paneermeel, de worst, de salie en de peterselie.
Vul de binnenholte met het broodkruimmengsel en knoop of spies het hart weer aan elkaar.
Rol het hart door de bloem en stoof het vervolgens in een hete koekenpan met olie, totdat het hart een goudbruine kleur heeft.
Breng het hart uit de braadpan over naar een geolied rookrek.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 120°C (250°F).
Gebruik bisquetten met hickory-smaak, plaats het rek in de Bradley Smoker en rook/kook maximaal 8 uur. Mogelijk wilt u de rookgenerator na 4 uur uitschakelen, maar blijft u koken.
Maak indien gewenst een dunne jus van de overgebleven bloem en vet de koekenpan in om met het hart te serveren.