Smoked lamb loin

Gerookt Lamb Loin Karbonades met pesto wrijven en romige fetasaus



Lambvlees is al vol met smaak. Daarom heb je niet veel kruiden nodig om het goed te maken.

Sommige mensen geven de voorkeur aan hun lam zeldzamer, terwijl anderen het leuker vinden, dus controleer de temperatuur en verwijder bij de gewenste gaarheid.

Ingredients

8 Lamskoteletjes

½ kopje pesto

½ kopje fetakaas

¼ kopje 10% room

1 eetlepel olijfolie

½ theelepel zout

½ theelepel versgemalen zwarte peper

Bradley Smaakbisquetten – Appel, Eik of Hickory

Preparation

Meng de lamskoteletten in een kom met de pesto en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Dek af met plasticfolie en zet minimaal een uur in de koelkast om te marineren.

Leg de lamskoteletten op een rookrek.

Zet de roker op 250°F met behulp van Bradley-smaakbisquetten – appel, eik, hickory of een ander milder hout.

Rook de lamskoteletten ongeveer 2 uur of tot de interne temperatuur van het vlees ongeveer 145°F bereikt, wat mooi medium zeldzaam is. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat hun lamsvlees zeldzamer is, terwijl anderen het liever doorbakken hebben, dus houd de temperatuur in de gaten en verwijder het tot de gewenste gaarheid.

Maak tijdens het roken de saus door feta, room, olie, zout en peper toe te voegen in een blenderkan. Meng tot een glad en romig mengsel. De consistentie moet vergelijkbaar zijn met zure room. Voeg indien nodig een beetje extra room toe tijdens het mixen om de saus te verdunnen.

Haal de lamskoteletten uit de roker en serveer met de romige fetasaus.

Door: Steve Cylka