boar pepperoni

Gerookte pittig Boar Pepperoni Sticks ReceptDit is een zeer smakelijke variatie van mijn originele Pepperoni Sticks -recept. Ze zijn een geweldige tussenliggende snack. Rook ze in het weekend en je zult een hele week pepperoni-sticks hebben om naar uit te kijken, als je tussen lunch en ontbijtsnack. Ze zijn vrij eenvoudig te maken.

Ook zijn de pittige Boar Pepperoni -sticks geweldig om te serveren op een feestje. Knip ze gewoon in kleine plakjes. Serveer met wat kaasblokjes, augurken en je hebt een geweldige snackschotel!

Ingredients

1 kg varkensschoudervlees

300 G rundvlees (ik gebruikte stoofvlees)

36 gram zout

4 gram zwarte peper

3,2 G kuur #2

6G suiker

8 gram paprika

6 G cayennepeper

0,5 g chilivlokken (ongeveer ½ theelepel)

3 G-anijszaden

0,8 G Mondostart 2M-cultuur

Preparation

Snijd het zwijn en het rundvlees in blokjes en maal het vervolgens fijn.

Weeg de overige ingrediënten af en meng ze door elkaar.

Meng het met het vlees tot alles goed gemengd is (2-3 minuten in een keukenmixer op lage snelheid zou voldoende moeten zijn)

Vul het in collageenomhulsels van 22 mm. Ik vulde ongeveer 60 cm van het omhulsel per keer en trok het omhulsel van de stuffer, sneed het uiteinde af en draaide het in twee pepperoni-stokjes. Bind vervolgens het open uiteinde af zodat ze stevig gevuld zijn.

Gisting bij 21ºC gedurende 72 uur, 85-90% luchtvochtigheid.

8 uur lang koud roken in uw Bradley Smoker met Bradley-bisquetten van whisky-eikenhout.

Droog bij 54-60ºC, 80-85% luchtvochtigheid, gedurende 5-7 weken (droog totdat je een gewichtsverlies van 30% waarneemt) en eet dan op!

Genieten!

Door Lena Clayton