Rookte Oktober fest Hertenworst Recept
Oktober Fest in Duitsland is een feest dat dicht bij de harten van de meeste Duitsers en mensen over de hele wereld ligt. Het Oktober -fest bestaat voornamelijk uit twee dingen: veel bier drinken en veel bradwurst eten.
Dus hier is je recept voor het Oktoberfest -weekend: gerookte Bradwurst !!
Genieten!
Ingredients
5 pond varkensschouder
5 pond hertenvlees (elanden, herten, antilopen) of (kalfsvlees)
1 Pt. zware slagroom
1 Groot ei
3 eetlepels zout
2 eetlepels suiker
1 eetl witte gemalen peper
1 theelepel foeliegrond
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen nootmuskaat
Varkensdarmen van 32 mm
Preparation
Maal al het vlees door a ⅜ bord. Doe het gehakt in een ondiepe pan en zet het in de koelkast op 38-40ºF voor een uur.
Roer de room, het ei en alle overige ingrediënten door elkaar en meng grondig. Haal de vleespasta uit de koelkast en meng alles goed door elkaar.
Stop het in de varkensdarm, draaiend op een lengte van 4-5 inch.
Zet de worst een nacht in de koelkast om de smaak te ontwikkelen.
Ga naar een voorverwarmde Bradley Smoker van 130ºC. Rook een uur lang op 130ºC en verhoog de temperatuur naar 140ºC om nog een uur te roken. Snijd de rook af en verhoog de temperatuur tot 170ºC. Wanneer de interne temperatuur van de worst 160ºC is, is de worst klaar.
Haal het uit de Bradley Smoker en plaats het in een ijswaterbad. Haal hem uit het ijsbad als de interne temperatuur van de worst daalt tot 110°CºF.
OPMERKING: Er is een Bradley digitale thermometer vereist om de interne temperatuur van de worst te controleren. Dit voorkomt dat u de deur van uw woning opent
roker, waardoor warmteverlies ontstaat bij het controleren van de interne temperatuur van de worst.