Gerookt Lam met bourbon ui coulée
Ingredients
10 tot 12 lamsschenkels
Marinade:
120 ml bourbon
420 ml rode wijn
15 ml (1 eetlepel) gehakte knoflook
30 ml (2 eetlepels) rozemarijn, grofgemalen zwarte peper en zout.
Bourbon Uien Coulée:
6 grote uien gesneden
60 ml olijfolie
30 ml (2 eetlepels) zwarte peper
120 ml bourbon
Preparation
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.
Leg de lamsschenkels in een ovenschaal en giet de marinade over de lamsschenkels.
Dek af en draai af en toe in de koelkast gedurende 24 uur.
Haal de lamsschenkels uit de marinade en plaats ze op geoliede rookrekken.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 110°C (225°F).
Wanneer u Maple-smaakbisquetten gebruikt, rookt/kookt u ongeveer 4 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden buiten.
Bourbon Uien Coulée:
In een kleine pan met olijfolie, zout en peper, bak de uien op een fornuis op middelhoog vuur.
Wanneer de uien zacht beginnen te worden, voeg je bourbon toe en laat je al roerend sudderen tot de uien zacht worden.