Smoked Venison Bonfire Bangers

Gerookt hertenvlees Vreugdevuur knallers

Sandra Tate

Dus nu Halloween en Bonfire Night voor de deur staan, denk ik dat mijn lokale hertenworsten het verdienen om voor de gelegenheid gerookt te worden, om een ​​leuke draai te geven aan wat heel eenvoudige buitengerechten kunnen zijn.

Ingredients

Preparation

Geserveerd met decadent romige knoflookpuree en zoete, gekarameliseerde uien, of met leerachtige aardappelen in de schil, zullen deze vette hertenworsten met rokerige smaak door iedereen worden gewaardeerd. En seizoensgebonden bovendien!

Ik ben onlangs naar Frome verhuisd en er is hier handig een slager geopend die uitstekend lokaal rundvlees en dergelijke verkoopt, maar het waren de royaal dikke hertenworsten die mijn aandacht trokken. Ik heb er 24 gekocht om te roken en wat in te vriezen voor later! Je zou ze natuurlijk warm kunnen roken, maar ik heb ze een uur lang koud gerookt in de Bradley Smoker - met behulp van de cold smoke adapter - en met mijn favoriete eikenhouten bisquetten.

Verspreid over roosters om rondom te kunnen roken.

Zware rokers kunnen ervoor kiezen om langer te laten staan, maar ik hou er niet van om het vlees te overweldigen, ik wil het gewoon versterken.

Op Bonfire-avond kun je vervolgens grillen, braden of - zoals ik dat doe - braden op een bakplaat in een oven van 200°C, bestrijkt met olijfolie (hertenvlees is berucht om zijn magerheid, dus een beetje olie of boter helpt) en een paar keer draaien keer tot het bruin en gaar is.

En voor de serveersuggesties...

Het koken van de worsten duurt 20-30 minuten.

Wikkel in dezelfde oven als de knallers een bol knoflook, horizontaal gehalveerd zodat de teentjes zichtbaar zijn, in een foliezakje met olijfolie en verwijder deze na ongeveer 30 minuten als de knoflook zacht en zacht is).

Pel ondertussen de grote witte uien, halveer ze en kook ze langzaam in een koekenpan met boter en olie tot ze goudbruin zijn.

Kook de aardappelen gaar en pureer ze samen met de knoflook, uit de schil geperst, samen met fijngehakte peterselie, een flinke scheut boter en zout en peper naar smaak. En als dat allemaal te veel moeite lijkt,

Verwarm de oven voor op 200°C en bak een eenpans braadstuk van rookworst met stukjes gekruide zoete aardappel.

Voeg na 30 minuten en minstens één keer draaien van de inhoud tijdens de kooktijd een paar grote handenvol jonge spinazie toe en roer door.

Zet het nog 3 minuten in de oven en serveer het!

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now