Hot Smoked Cajun Salmon with Pasta, Rocket Pesto & Spring Vegetables

Heet Gerookte Cajun -zalm met pasta, raketpesto en lentegetaro

Sandra Tate

Ik heb ontdekt dat de combinatie van hete gerookte zalm met een Cajun Spices -korst een totaal genot is met deze lichte, voorjaarsgroente pasta.

Ingredients

(Voor 4 personen)

1 teentje knoflook

40 g verse wilde rucolablaadjes

20 g geraspte Parmezaanse kaas

1 theelepel zout

Citroensap

Zwarte peper

Olijfolie

500 gram pasta

Een kopje ontdooide bevroren erwten

Broccoli-topjes

2-3 eetlepels rucolapesto

Courgette

Preparation

Ik heb gemerkt dat de combinatie van warmgerookte zalm met een korst van Cajun-kruiden een genot is voor deze lichte lentegroentepasta.

Warmgerookte zalm, met een minimale uithardingstijd, is van grote sappigheid en schoonheid, en de rokerige smaken van vis en kruiden zijn er één waar je keer op keer naar terug wilt keren.

De zalm genezen en roken:

Samenvoegen 30 g zout En 20 gram ongeraffineerde suiker in 400 ml water in een goede container, onderdompelen 4 zalmfilets gedurende 20-30 minuten, daarna afspoelen en volledig droog deppen.

Stel de Bradley Smoker in op een kasttemperatuur van 75°C/150°F en voeg eikenbisquetten toe aan de stapel.

Laat de kast de gewenste temperatuur bereiken en vul hem met rook.

Bestrijk de bovenzijde van de filets ermee Cajunkruidenmix (verkrijgbaar in de meeste supermarkten) afdekken, kloppen tot een droge korst, overbrengen naar een Bradley-rooster en roken. 1 uur.

Zet opzij op een warme plaats.

Methode:

Maak eerst een portie verse rucolapesto door deze in een kleine processor te doen 1 teentje knoflook, geperst; 40 g verse wilde rucolablaadjes; 20 g geraspte Parmezaanse kaas; 20 g amandelvlokken; 1 theelepel zout; een scheutje citroensap; een maal zwarte peper en voldoende olijfolie om een dikke pasta te maken.

Verwerk het kort en bewaar het in een pot met schroefdop, met meer olijfolie om het oppervlak te bedekken, totdat je het nodig hebt.

Je zou genoeg moeten hebben voor nog een dag - bewaar in de koelkast.

Verwarm nu een grote pan met gezouten water tot het kookpunt en voeg toe 500 gram pasta van jouw keuze.

Volg de instructies op de verpakking voor de kooktijd en voeg een royale hoeveelheid toe kopje ontdooide, bevroren erwten en wat zachte stengel broccoli topjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd in de pan doen.

Giet af door een vergiet, doe terug in de pan en roer om 2-3 eetlepels rucolapesto aankleden voordat u het verdeelt over verwarmde pastakommen.

Beleg elk stuk met een filet warmgerookte Cajun-zalm en garneer met een paar fijne julienne-slierten courgette.

Serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now