Hot Smoked Trout with Spinach Pancakes & Horseradish Crème Fraiche

Heet Gerookte forel met spinazie -pannenkoeken en mierikswortel crème fraiche

Sandra Tate

Hete gerookte forel is heerlijk voor het ontbijt, of tot een delicate paté gemaakt, maar bij deze gelegenheid besloot ik het goed te gebruiken in dit mooie en smakelijke brunchgerecht.

Ingredients

(Voor 4 personen)

Pekel:

2 middelgrote verse forellen

30 g zout

20 g lichtbruine suiker

500 ml koud water

Pannekoeken:

4 gerookte forelfilets (zie hierboven)

200 g jonge spinazie, gewassen, geblancheerd, geperst en gehakt

3 lente-uitjes, getrimd en fijn gesneden

225 g gewone bloem

1 eetlepel bakpoeder

300 ml melk

2 eieren

30 g gesmolten boter

1 theelepel zout

zwarte peper

olie of boter om te bakken

Serveren:

Meng 4 eetlepels crème fraiche met de mierikswortel naar smaak en wat gehakte bieslook

Preparation

Eerst vroeg ik mijn visboer om vriendelijk te fileren  2 middelgrote verse forellen. Maak door te mengen een lichte pekel 30 g zout, 20 g lichtbruine suiker En 500 ml koud water en laat de filets erin ondergedompeld staan 30 minuten.

Haal ze eruit, spoel ze af, dep ze volledig droog op keukenpapier en laat ze nog een uur drogen op een Bradley-rooster. Ze zullen nu enigszins plakkerig aanvoelen.

Voeg een paar esdoorn- of elzenbisquetten toe aan de Bradley-stapel en zet deze op 75°C/170°F Rook vervolgens de filets voor 1 uur (een half uur extra als je een rokerige smaak wilt).

Verwijder en zet opzij.

Methode:

Maak het pannenkoekbeslag door de bloem, het zout, de zwarte peper en het bakpoeder in een kom te doen.

Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin.

Voeg de helft van de melk toe en begin het beslag samen te brengen, voeg nu de resterende melk en de gesmolten boter toe en klop tot een gladde massa.

Voeg de gehakte spinazie en lente-ui toe en roer door het mengsel.

Verhit een zware koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg een scheutje olijfolie toe, of een klontje boter, gevolgd door een kleine pollepel pannenkoekmengsel.

Zodra er belletjes verschijnen is het tijd om de pannenkoek om te draaien.

Als het aan beide kanten goudbruin is, doe het dan op een bord in een warme oven en blijf koken tot het mengsel klaar is.

Afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken die je maakt (en de grootte van je pan natuurlijk), kun je er misschien 2-3 tegelijk maken.

Als je ze maakt met een diameter van ongeveer 7 cm, krijg je 3 pannenkoeken per persoon.

Rol ten slotte drie pannenkoeken op elk bord, beleg met een vlokken filet per persoon en werk af met een klodder mierikswortelcrème fraiche.

Serveer terwijl het nog warm is.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now