Pete's Vis Smokin 'natte pekelrecept
Dit recept biedt plaats aan 7,5 kg (15 lb) vis. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat alle vissen bedekt zijn met de pekel/ marinade.
Ingredients
Kokende olie
125 ml (½ c) bruine suiker
125 ml (½ c) grof zout (niet-gejodeerd)
5 ml (1 theelepel) uienpoeder, knoflookpoeder en hete saus
500 ml (2 c) sojasaus
Eén fles van 750 ml (24 oz) witte winst
1 liter appelsap
Preparation
Meng de ingrediënten voor de marinade/pekel in een niet-metalen kom.
Plaats de vis vervolgens in de pekel en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
Dek af met plasticfolie en zet minimaal 8 uur of een hele nacht in de koelkast.
Haal de vis uit de pekel en droog hem handdoekdroog.
Rookmethode:
Plaats de vis op geoliede roosters in de Bradley Smoker.
Als u bisquetten met kersensmaak gebruikt, rookt u ongeveer 6 tot 8 uur bij 50°C tot 65°C (135°F tot 150°F).
Bovendien raad ik aan om ongeveer 3 tot 4 uur rook toe te voegen.
Serveren:
Serveer met crackers en roomkaas als aperitiefhapje.