Gerookt Zalm snoep Recept
Geniet van de voortreffelijke smaken van esdoornzuur zalm met dit verleidelijke recept. Bereid een verleidelijke genezing van koosjer zout en bruine suiker, bedek de zalmfilet royaal en laat het een paar uur genezen. Rook het vervolgens langzaam met esdoornbisquettes, borstel het met ahornsiroop gedurende het hele proces, totdat je een perfect sappig en smaakvol gerecht bereikt.
Ingredients
2 pond zalmfilet
½ kopje ahornsiroop
Voor de remedie:
1 kopje koosjer zout
1 kopje bruine suiker
Bradley Smaakbisquetten – Esdoorn
Preparation
Meng zout en bruine suiker.
Snijd de zalm in dikke plakjes van 2 inch.
Leg een laag zout-suikermengsel in een bakje.
Leg de zalm (met de huid naar boven) op het zout-suikermengsel en bedek met het resterende zout-suikermengsel.
Uitharding gedurende 2-3 uur.
Verwijder uit de uitharding, spoel af en dep droog.
Twee uur laten drogen op een koele plaats.
Terwijl de roker met Maple Bisquettes voorverwarmt tot ongeveer 200°F, plaats je de zalm in de roker (zodat de temperatuur geleidelijk stijgt).
Bestrijk de zalm elk uur met ahornsiroop.
Rook gedurende 4-5 uur.
Haal het uit de roker, bestrijk het met de resterende ahornsiroop en laat afkoelen.
Door Lena Clayton