Maple genezen gerookt Zalm Recept



Een traditioneel recept helemaal van Canada en Alaska tot Noorwegen, dit esdoorn genezen gerookte zalmrecept is altijd een barbecue -winnaar! Met de complexe zoetheid van ahornsiroop (geen eenvoudig smaakprofiel zoals suiker) voegt dit recept een aromatische smaak toe die geweldig past bij de rijkdom van zalm.

Ingredients

1 Grote zalmfilet

Pekel:

1 liter water

125 ml (½ c) zout

125 ml (½ c) ahornsiroop

60 ml (¼ c) amberkleurige of donkere rum

60 ml (¼ c) citroensap

10 Hele kruidnagels

10 Hele pimentbessen

1 Laurierblad

Preparation

Meng in een middelgrote kom alle ingrediënten voor de pekel.

Leg de zalmfilet in een niet-metalen schaal en bedek met de pekel.

Zorg ervoor dat de vis volledig ondergedompeld is in de pekel.

Dek af en zet minimaal twee uur in de koelkast.

Haal de zalm uit de pekel en dep droog met keukenpapier.

Leg de zalm met de huid naar beneden op het rookrek en laat ongeveer een uur aan de lucht drogen.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 65°C en 95°C (150°F en 200°F).

Gebruik bisquetten met ahornsmaak om de zalm ongeveer 1-1/2 uur te roken/koken.

Serveren:

Serveer met wilde rijst en roergebakken gemengde groenten, of meng met gelijke hoeveelheden roomkaas voor een heerlijke spread.