Smoked Fish Sausage Recipe

Gerookt Visworst Recept



Visworst is erg bederfelijk en moet worden bewaard in een koude koelkast of bevroren.

Van Stickbowcrafter - Brian

Ingredients

5 pond vis - ontbeend

2 eetlepels zout

1 kopje ijswater

¾ Kopje maïszetmeel

1 eetlepel poedervormige dextrose

½ Eetlepel hete pepervlokken

½ Theel gemalen piment

2½ theelepel gemalen anijszaad

1½ Eetlepel vaste glucosestroop (½ naar ¾ eetlepel Splenda, geen caloriezoetstof kan vervangen)

8 ons plantaardig bakvet

Vezeldarm (selecteer het formaat naar keuze)

Preparation

Koel vis tot minimaal 35°F. Maal door een plaat van 3/16′. Voeg zout toe en meng grondig om te binden. Dek af en zet 10 minuten in de koelkast.

Meng maïszetmeel met ijswater, voeg toe aan gemalen vis en meng grondig.

Nadat u het vloeibare mengsel goed met vis heeft gemengd, voegt u kruiden en bakvet toe.

Blijf mixen totdat alle ingrediënten grondig gemengd zijn.

Vul het mengsel in vezelachtige omhulsels.

Kook de worst in water van 200°F - 205°F tot de interne temperatuur 180°F bereikt.

Omdat deze worst direct op zo'n hoge temperatuur wordt gekookt, is kuren niet nodig.

Koel af in koud water of douche met koud water tot de interne temperatuur 22°C bereikt. Dompel de afgekoelde worst een minuut in kokend water om de behuizing strakker te maken.

Verwijder het vezelachtige omhulsel vlak voor het serveren.

Koel bewaren. Deze worst is ook goed in te vriezen.