Gerookt Tilapia met Grapefruit en Ginger Marinade Recept
Het roken van vis is veel sneller dan rundvlees of ander vlees. Het duurt dus niet lang om deze tilapia -filets te bereiden, evenals de opmerkelijke saus.
Ingredients
2 Grote grapefruits, geschild en in vieren gesneden
1 inch gemberwortel, geschild en in kleine stukjes gesneden
3 teentjes knoflook
¼ kopje plantaardige olie
2 eetlepels vissaus
1 kopje bruine suiker
½ theelepel zout
4 tilapiafilets
Preparation
Maak de marinade door de in vieren gesneden grapefruit, gember, knoflook, olie, vissaus, bruine suiker en zout in een keukenmachine te doen. Verwerk tot het glad en goed gemengd is.
Bestrijk de tilapiafilets in een grote kom met de marinade. Draai de vis zodat deze volledig bedekt is. Dek af met plasticfolie en zet ongeveer 2 uur in de koelkast.
Zet de roker op 275ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze (els, pacific, appel).
Haal de tilapiafilets uit de marinade, plaats ze op een rookrek en plaats het rek in de Bradley-roker. Rook de vis tot hij een interne temperatuur van 145ºC heeft bereikt, ongeveer 2 uur.
Serveer indien gewenst met roergebakken groenten en bestrooi met groene uien.