Gerookt Spek gewikkeld garnalen Recept
Deze sappige garnalen gewikkeld in knapperig spek zijn een traktatie voor elke gelegenheid! Met een vleugje honing, limoensap, knoflookpoeder, zeezout en gemalen gember, laten deze smaken je meer willen. Rook ze 20 minuten in een P10 Bradley -roker en je hebt een heerlijk gerecht dat perfect is als voorgerecht of een hoofdgerecht.
Ingredients
5-10 Garnalen
½ pond dun gesneden spek
1 theelepel zeezout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel limoensap
1 theelepel honing
Gebruikt materiaal:
P10 Bradley-roker
Bradley Smoker opvouwbare tafel
Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten
Bradley Smoker-gereedschap
Thermoworks tijdsticktrio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker-instelling:
Kooktijd: 20 minuten
Temperatuur: 320ºF (160°C)
Bisquetten: Bier
Rooktijd: 20 minuten
Preparation
Stel uw Bradley Smoker in op de bovenstaande instellingen.
Leg de garnalen op keukenpapier om te drogen. Zorg ervoor dat de garnalen niet nat zijn voordat je ze in spek wikkelt. Verwijder de schelpen en staarten van de garnalen, dat zou niet zo lekker smaken.
Voeg in een kom de honing, het limoensap en de garnalen toe. Meng de garnalen goed door het mengsel voordat je de kruiden toevoegt. Voeg nu in een andere kom het knoflookpoeder, het zeezout en de gemalen gember toe en meng de garnalen om ervoor te zorgen dat ze bedekt zijn met kruiden.
Optioneel: Als u uw spek knapperiger wilt, kookt u het spek 5-10 minuten voordat u de garnalen inpakt. Zorg ervoor dat het spek niet te knapperig is, want je moet de garnalen er mee omwikkelen.
Wikkel elke garnaal in een halve reep spek en leg deze op de tandenstoker.
Kook gedurende 10 minuten, draai de garnalen om en kook nog eens 10 minuten. De garnaal is gaar als de interne temperatuur 120°C bereiktºF (48.9°C).
Haal het uit de Bradley Smoker en geniet ervan!
Recept van: Bryan Edwards - Moodie Foodie Tulsa