Gerookte sesamginger Zalmtartaar Recept
Om deze gerookte sesamginger -zalmtartaar te bereiden, kunt u elke gerookte zalm gebruiken die u heeft. Als je klaar bent, bestrooi je met sesamzaden en garneer je met wat extra groene uien.
Dit recept werkt geweldig als canape, geserveerd op miso lepels.
Ingredients
½ pond van je favoriete koudgerookte zalm
Ongeveer een kwart tot een derde van een komkommer in blokjes gesneden
2-3 Groene uien, gehakt
Sap van 1 limoen
1 eetl sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel suiker
½ inch verse gember - geschild en geraspt
2 theelepel sesamzaadjes
Preparation
Bereid je favoriete koudgerookte zalmrecept voor en snijd de zalm in dunne reepjes.
Combineer limoensap, sojasaus, sesamolie, suiker en gember. Klop de ingrediënten goed door elkaar.
Meng de gerookte zalm, komkommer en groene ui door de dressing en laat een uur of twee in de koelkast marineren.
Schik de gerookte tartaar op een serveerschaal en bestrooi met sesamzaadjes.
Garneer met wat extra groene uien en geniet ervan!
Recept van: Lena Clayton