Smoked Smelt Recipe

Gerookt Spiering Recept



Hoewel klein, zijn rook erg lekker en roken mooi. Gebruik ellende, esdoorn- of Pacific -mix bisquettes en houd het laag en traag.

Ingredients

1 Pond schoongemaakte spiering

2 kopjes water

2 kopjes appelsap

2 eetlepels grof koosjer zout

¼ kopje bruine suiker

2 eetlepels sojasaus

1 eetl knoflookpoeder

1 eetl versgemalen zwarte peper

1 eetl paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

Bradley Smaakbisquetten (Maple, Alder of Pacific Blend)

Preparation

Meng water en appelsap met zout, suiker en kruiden tot het zout en de bruine suiker zijn opgelost.

Doe de spiering in een schaal en giet de pekel erbij. Roer en dek af met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat de vis 4-6 uur marineren.

Spoel de vis grondig af en leg ze op het rookrek. Plaats de spiering gedurende 30-45 minuten op een koele, droge plaats, zodat zich een vliesje aan de buitenkant van de vis kan vormen. Om het proces te versnellen kan een ventilator worden gebruikt.

Zet de smoker op 200ºC met behulp van de Bradley Flavour Bisquettes in Maple, Alder of Pacific Blend.

Rook de spiering ongeveer 3-4 uur of totdat de interne temperatuur van de vis 145ºC bereikt.