Smoked Jerk Tilapia and Pineapple Rice Pilaf Recipe

Gerookt Schok tilapia en ananasrijst pilaf recept



Dit gerookte eikel tilapia en ananas rijst pilaf -recept lijkt in het begin misschien intimidaat. Maar als je geduldig bent en de instructies volgt, heb je een gerecht dat niet alleen lekker, maar ook mooi is.

Ingredients

1 pond tilapia, ongeveer 3-4 filets

1 theelepel piment

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel kaneel

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gemalen gember

1 theelepel zwarte peper

½ theelepel cayennepeper

½ theelepel gemalen kruidnagel

2 theelepel zout

2 eetlepels olie

1 Hele ananas

1 Rode paprika - zonder klokhuis en in blokjes gesneden

6 Groene uien - in plakjes gesneden

2 teentjes knoflook - fijngehakt

6 kopjes gekookte rijst

Bradley-smaakbisquetten - Elzen-, appel- of Pacific-mengsel

Preparation

Maak de jerk-kruiden door piment, nootmuskaat, kaneel, knoflookpoeder, gemalen gember, zwarte peper, cayennepeper, gemalen kruidnagel en zout te mengen.

Wrijf de jerkkruiden over de hele vis.

Zet de roker op 275 ° F en gebruik Bradley-smaakbisquetten naar keuze (elzen-, appel- en Pacific-mengsel werken goed).

Plaats de visfilets op een rookrek en plaats het rek in uw Bradley Smoker.

Rook de vis tot hij een interne temperatuur van 145°F heeft bereikt (ongeveer 2 uur).

Haal uit de roker.

Snij de ananas doormidden van boven naar beneden. Hol elke ananashelft uit door al het ananasvlees eruit te scheppen. Snijd de ananasvruchten in kleine stukjes en gooi het harde kerngedeelte weg.

Verhit de olie in een koekenpan of wok tot middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika en teentjes knoflook toe en bak 3-4 minuten.

Voeg de ananas en groene uien toe aan de koekenpan en bak nog 5 minuten.

Roer de gekookte rijst erdoor en bak nog 7-10 minuten. Verwarm de rijst goed en roer regelmatig. Schraap daarbij de bodem van de pan schoon, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken.

Haal van het vuur. Verkruimel de gerookte tilapia in middelgrote stukken over de rijst en roer zodat de vis door de rijstpilaf wordt gemengd.

Schep de rijstpilaf in de uitgeholde ananashelften en serveer.