Smoked rainbow trout on rack

Gerookt Forel en gerookte forelspread ReceptEr zijn zoveel dingen die je kunt doen om een ​​heerlijke maaltijd te maken uit gerookte forel. Het recept van vandaag geeft je een stapsgewijze begeleiding om forel te roken. Maar ook om een ​​geweldige forel te verspreiden. Je kunt dat gebruiken als snack op crackers, of gewoon als een heerlijke gezonde kant aan je maaltijd.

Ingredients

Voor de gerookte forel:

2½ pond verse forelfilets

1½ eetlepel Bradley Sugar Cure

Voor de forelpasta:

1 Bakje (250 g) roomkaas, zacht

⅔ Kopje gerookte forel (of zalm), verkruimeld

¼ theelepel zout

¼ theelepel knoflookpoeder

½ theelepel paprikapoeder

⅛ tl cayennepeper

1 kopje geraspte cheddarkaas

4 Groene uien, in dunne plakjes gesneden

Preparation

Voor de gerookte forel:

Wrijf de Bradley Sugar Cure gelijkmatig over de vis. Wikkel de vis in plasticfolie of doe hem in een grote zak met ritssluiting. Zet 3-4 uur in de koelkast.

Spoel de vis grondig af en plaats hem gedurende 1 uur op een koele, droge plaats, zodat zich een vliesje aan de buitenkant van de vis kan vormen. Gebruik een ventilator om het proces te versnellen.

Plaats de forel op uw rookrek. Tip: de Bradley Magic Mats zijn ideaal voor het roken van vis en zorgen ervoor dat de vis niet aan de rekken van uw Bradley Smoker blijft plakken.

Zet de roker op 180ºC met behulp van houtelzen- of Pacific Blend-bisquetten.

Rook de vis ongeveer 3-4 uur of totdat de interne temperatuur van de vis 145 F bereikt.

Voor de forelpasta:

Pureer de roomkaas in een middelgrote kom met een vork of aardappelstamper. Voeg de gerookte forel, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en geraspte cheddar toe. Blijf pureren tot het goed is opgenomen.

Roer de gesneden groene uien erdoor. Schep in een serveerschaal.

Serveer met crackers.

Door Steve Cylka