alt="smoked steel head trout"

Gerookt Steelheadforel Recept



Onlangs kreeg ik een Bradley Digital Smoker. Sindsdien rook ik alles en nog wat ik kan bedenken. Nadat ze thuiskwamen van onze visreis in Oregon, vroegen mensen me om de steelhead te roken die we hadden gevangen en naar huis gebracht. Laat me zeggen dat het geweldig is geworden. Dit recept werkt ook geweldig met regenboogforel.

Genieten

Ingredients

Pekel Ingrediënten:

4 kopjes water

⅓ kopje koosjer zout

1 kopje bruine suiker

¾ Kopje perzikschnaps

Andere ingrediënten:

Mr. Yoshidas Originele Gourmet Zoete en Hartige Marinade

Grond zwarte peper

Preparation

Snijd de forel in stukken van 2 inch breed en pekel ze met de velkant naar boven gedurende 10-12 uur. Zorg ervoor dat u een plastic of glazen schaal gebruikt.

Was de vis af, dep hem droog met een handdoek en plaats hem op een rooster op een koele plaats. Laat 2 uur zitten.

Bestrijk de vis met Mr. Yoshidas Original Gourmet Zoete en Hartige Marinade. Voeg versgemalen zwarte peper toe.

Ik gebruikte elzenhout en begon de vis 2 uur op 150 graden te roken, waarbij ik elk uur bedruipte met Mr. Yoshidas Marinade. Verhoog naar 160 gedurende 2 uur.

Eindig op 170 gedurende 1 tot 2 uur, totdat de interne temperatuur 130/140 graden bereikt.

Haal het uit de roker en laat het 1 uur staan voordat u het vacumeert.

Recept van: Kristy