Smoked Scallops Recipe

Gerookt Sint -jakobsschelpen ReceptGeniet van de verrukkelijke smaken van zelfgemaakte gerookte sint -jakobsschelpen. Met een perfecte mix van Bradley Demerara-genezing, witte peper en knoflookpoeder, zijn deze sint-jakobsschelpen genezen en tot in de perfectie gerookt, resulterend in een goudbruine kleur en een delicate, hartige smaak die je zintuigen zal verrukken. Geniet van ze fris of in de koelkast 's nachts voor een nog meer zachte en smaakvolle ervaring.

Ingredients

Kruiden voor 5 pond. (2,25 kg) Sint-Jakobsschelpenvlees:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Demerara Cure (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid.)

2 theelepels (10 ml) witte peper

1 theelepel (10 ml) knoflookpoeder

2 kopjes (480 ml) water

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 2 is½ pond (1,15 kg), dan moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Bereid het kruidenmengsel voor. Voeg de sint-jakobsschelpen toe en zet deze de rest van de dag en een nacht in de koelkast. Roer het vlees tijdens de rijpingsperiode af en toe door.

Laat het gezouten Sint-Jakobsschelpvlees de volgende ochtend uitlekken in een vergiet en spoel het kort af.

Plaats het vlees in rookmandjes van draadgaas.

Droog het vlees gedurende 1 uur bij 60°C (140°F), of totdat het oppervlak niet langer vochtig aanvoelt. Gebruik geen rook. Schud het vlees af en toe tijdens het drogen om ervoor te zorgen dat alle oppervlakken droog worden

Stop met het gebruik van hulpverwarming. Koud roken (of roken op de laagst mogelijke temperatuur) gedurende 1 tot 2 uur. Het roken is voltooid wanneer het Sint-Jakobsschelpvlees een aantrekkelijke goudbruine kleur krijgt.

Op dit punt zijn de Sint-jakobsschelpen klaar om te eten, maar ze zullen beter smaken als ze een nacht in de koelkast worden bewaard, zodat de smaak zachter wordt. Veel mensen gebruiken graag olijfolie terwijl het vlees nog warm is.

Sint-jakobsschelpen oliën:

Als het vlees moet worden geolied, moet het onmiddellijk na het roken op kamertemperatuur worden geolied.

Om de sint-jakobsschelpen te oliën, plaatst u ze in een glazen of plastic bakje met een goed sluitend deksel.

Voeg voldoende olijfolie toe om het vlees te bedekken wanneer de container wordt geschud, gerold of ondersteboven gedraaid. Over ¼ naar ½ Een kopje olijfolie is meestal voldoende.

Blijf de container gedurende ongeveer een uur om de paar minuten schudden totdat het grootste deel van de olie door het vlees is opgenomen.

In de koelkast bewaren.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat je dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel.