Smoked Citrus Salmon Recipe

Gerookt Citruszalm



Smeer die zalm in kruiden voor een romige schil die zeker elke eter zal behagen, jong of oud.

Ingredients

2 Verse zalmfilets

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel selderiezaad

1 tl gerookte paprikapoeder

1 theelepel peperkorrelmix

1 theelepel zeezout

1 Oranje

Eén bosje verse peterselie

1 theelepel bruine suiker

4 eetlepels boter

Gebruikt materiaal:

P10 Bradley-roker

Bradley Smoker-antiaanbakmatten

Bradley Smoker-instellingen:

Hout: Kersen

Temperatuur: 226ºC

Rooktimer: 60 minuten

Timer: 45-60 minuten

Preparation

Stel uw Bradley Smoker in op de vermelde instellingen en stel een timer in op 45 minuten.

Wanneer u uw zalm koopt, zorg er dan voor dat u vraagt om de speldenbotjes te laten verwijderen, zodat u er niet mee hoeft te rommelen. Als de zalm de speldenbotjes heeft, verwijder deze dan voordat u verder gaat.

Tijd om het vlees op smaak te brengen. Meng in een lege kruidenfles de bruine suiker, zeezout (gemalen), peper (gemalen), selderijzaad, knoflookpoeder, gerookte paprika en uienpoeder. Strooi een mooie laag over de zalmfilets.

Gebruik een zesteur om de sinaasappelschil op de zalm te raspen om wat meer smaak toe te voegen. Snijd de rest van de overgebleven sinaasappel in plakjes van ¼ inch en leg deze op elke filet.

Verhuizen naar de roker; Leg de filets met behulp van de Bradley Smoker-anti-aanbakmat op het rooster. Plaats de filets in de roker en start uw timer. Vergeet niet dat u het vlees niet op een bepaalde tijd rookt, maar op een bepaalde temperatuur.

Gebruik na 45 minuten in de roker een koekenpan om 4 eetlepels toe te voegen. boter en smelt het tot een vloeistof. Zet de brander op middelhoog tot hoog vuur zodat de boter een beetje bruin kan worden. Haal de zalm uit de roker, doe hem in de pan en hoor het sissen.

Kook in de koekenpan, draai aan alle drie de kanten (behalve de bovenkant) tot de interne temperatuur 145°C bereiktºF.

Bestrooi elke filet met verse peterselie en geniet ervan!

Recept van Humeurige fijnproever Tulsa