Candid Salmon 1

Gekonfijte zalmrecept, Zalm snoep



Armadillo Pepper laat je zien hoe je ons gekonfijte zalmrecept kunt maken met behulp van een Bradley -roker. Natuurlijk kunt u dit zalmsnoeprecept gebruiken in elke roker of zelfs uw grill door het koken van 2-zone te gebruiken. Traditie roept op tot koude of coole rooks van het zalmsnoepje en produceert een taaie textuur die doet denken aan schokkerig. Ik kies voor een hogere temperatuur, wat je knapperige randen en een vochtige schilferige textuur geeft. Het is verdomd bijna onweerstaanbaar, zelfs voor mensen die over het algemeen niet van gerookte vissen houden. Serveer het met wodka of aquavit (het kan opstaan ​​tegen de sterkste geesten). Laat u niet geïntimideerd worden door de algehele voorbereidingstijd - het werkelijke werk duurt ongeveer 30 minuten. Hout: esdoorn. Kooktijd: 2 uur 15 minuten. Glaze: esdoorn en bourbon

Ingredients

1 stuk (1½ pond) verse zalmfilet zonder vel (bij voorkeur in het midden gesneden)

1 kopje donkerbruine suiker of ahornsuiker

¼ kopje grof zout (zee of koosjer)

¾ kopje pure ahornsiroop (bij voorkeur donker amber of klasse B)

1 kwart water

Plantaardige olie, voor het oliën van het rek

Preparation

Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Ga met je vingers over de vleeskant van de filet en voel naar de scherpe uiteinden van de speldengraten. Trek alles wat je vindt eruit met een keukenpincet.

Snijd de zalm met een scherp mes in de breedte in reepjes van 2,5 cm breed en 10 tot 15 cm lang. Breng de vis over naar een grote, hersluitbare plastic zak voor zwaar gebruik en plaats de zak in een aluminiumfoliepan of ovenschaal om eventuele lekken op te vangen.

Combineer de bruine suiker, het zout en een half kopje ahornsiroop in een kom. Voeg het water toe en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Giet dit over de zalm en sluit het zakje. Laat 8 uur in de koelkast uitharden, waarbij u de zak meerdere keren omdraait om de pekel opnieuw te verdelen.

Giet de zalm af in een vergiet, gooi de pekel weg en spoel de zalm goed af onder koud stromend water. Dep droog met papieren handdoeken. Leg de zalm met het vlees naar boven op een geolied rooster op een omrande bakplaat en laat 2 uur aan de lucht drogen in de koelkast tot het plakkerig is.

Zet uw Bradley-roker op en verwarm hem voor op 225 ° tot 250 ° F. Voeg het hout toe zoals voorgeschreven door de fabrikant.

Plaats de zalm op het rooster in de roker en rook tot de buitenkant bruin is van de rook en de zalm stevig aanvoelt, 30 tot 60 minuten. Begin na 15 minuten met het bestrijken van de zalm met het resterende ¼ kopje ahornsiroop en borstel meerdere keren tot hij gaar is (ongeveer 140 ° F op een direct afleesbare thermometer). Leg het zalmsnoepje op het rek op een omrande bakplaat om af te koelen en bestrijk het nog een laatste keer met ahornsiroop voordat je het serveert. Serveer op kamertemperatuur of koud.

In het onwaarschijnlijke geval dat u restjes overhoudt, bewaart u de zalmsnoepjes in een hersluitbare plastic zak in de koelkast; het blijft minimaal 3 dagen houdbaar.

Recept van: Gordeldier Peper BBQ