Citrus & gerookt Forel Handicive Salad Recept
Salade aan uw vingertips is een geweldig recept voor feesten. Of, als je zoals ik bent, zul je elk excuus gebruiken om met je handen te eten!
Ingredients
1 pond forel of andere witte vis
Voor pekel:
500 ml water
6 eetlepels koosjer zout
6 eetlepels kristalsuiker
2 teentjes knoflook - gepeld en gehalveerd
1 eetlepel limoensap
Voor Salade:
4 kroppen andijvie
1 Grapefruit - in plakjes gesneden en in blokjes
Sap en schil van 1 citroen
1 sjalot - fijngehakt
2-3 eetlepels verse peterselie - gehakt
Zout en peper - naar smaak
Preparation
Meng alle ingrediënten voor de pekel.
Plaats de forel in een glazen kom/container, bedek met pekel en zet een nacht in de koelkast.
Forel afspoelen en droogdeppen.
Leg de forel met de huid naar beneden in een tot 225°C voorverwarmde roker met elzenbisquetten en rook ongeveer 1 uur.½ - twee uur.
Haal het forelvlees van de botten en verwijder het vel.
Doe het forelvlees in een kom en meng het met de grapefruit, het citroensap, de helft van de schil en de sjalot en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de onderkant van elke andijviekop af en verwijder de individuele andijviespertjes van de kop.
Schep het forelmengsel in speren.
Garneer met peterselie en de rest van de citroenschil.