Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Honey & Lemon Bradley Hete gerookte zalmfilet met tzatziki

Sandra Tate

Dit is zo'n heerlijk gerecht voor een warme, zomerdag, om gekoeld te worden geserveerd en het is perfect als een starter of lichte lunch.

Ingredients

(Voor 4 personen)

4 honing-citroen warmgerookte zalmfilets

500 gram Griekse yoghurt

1 groene chilipeper, schoongemaakt, zaadjes verwijderd en fijngehakt of in plakjes gesneden

een handvol verse munt, fijngehakt

1 kleine komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd, en in blokjes van 5 mm gesneden

enkele flinterdunne plakjes (een dunschiller of mandoline is nodig) komkommer ter garnering

partjes citroen voor garnering

Preparation

*Dit recept is geschikt voor beginners

Los 50 g honing en 50 g zout op in 500 ml heet water, voeg de schil van een citroen toe en laat volledig afkoelen.

Dompel nu een zalmfilet van 500 g, of 4 bereide filets zonder bot, in de pekel en laat een uur staan.

Haal uit de pekel (die moet worden weggegooid), spoel af en dep volledig droog op keukenpapier.

Laat het in de koelkast drogen terwijl je de Bradley Smoker instelt.

Voeg meerdere eikenhouten bisquetten toe aan de stapel en stel de temperatuurregeling van de rookkast in op 100°C.

Zodra de temperatuur is bereikt, legt u de filets op een rooster en rookt u ze gedurende 1 1/2 uur.

Verwijder, dek af en laat afkoelen tot gebruik.

Plaats een garnering van komkommerlinten, verse muntpuntjes en een schijfje citroen op elk van de 4 borden, voeg de sappige honing en de warmgerookte citroenfilets toe en schep er wat verkoelende tzatziki naast.

Serveer met brood of pitta.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now