Smoked Tuna Cakes

Gerookt Tonijnkoekjes



Deze gerookte tonijnkoekjes maken een lichte lunch of diner. Maar je kunt ze ook dienen als een voorgerechten die kinderen zullen geweldig vinden!

Ingredients

1 Albacore tonijnlende

Voor tonijnkoekjes:

1 Kopje broodkruimels

2 stengels bleekselderij, fijngehakt

1 ui, gehakt

1 Rode paprika, fijngehakt

5-6 groene uien, gehakt

1 eetl Sriracha

1 ei

¼ kopje mayonaise

Sap en schil van 1 limoen

1 theelepel sojasaus

2 eetlepels olijfolie (voor koken)

Bradley Smaakbisquetten – Els

Voor marinade:

3 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel koosjer zout

1 eetl sojasaus

1 kopje water

Preparation

Combineer de ingrediënten voor de marinade tot ze zijn opgelost.

Snijd de tonijnfilet in stukken van 7,5 cm breed en marineer gedurende 30 minuten.

Verwarm de roker voor op 140 ° F.

Tonijn gedurende 1 uur roken met elzenbisquetten.

Haal de tonijn uit de roker en pel hem met een vork.

Meng alle ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.

Druk met de hand tot pasteitjes. Als de pasteitjes te droog zijn en niet goed aan elkaar plakken, voeg dan meer mayonaise toe. Als ze te plakkerig zijn, voeg dan meer broodkruimels toe.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de tonijnkoekjes toe.

Kook ongeveer 4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Recept van: Lena Clayton