Smoked Tuna Croissants

gerookt Tonijn Croissants



Ingredients

Tonijnsteak

½ theelepel. Gemalen gember

1 eetl. Sesamolie

1 eetl. Citroensap

2 eetlepels. Boter

2 eetlepels. Olijfolie

5-10 croissantbroodjes

½ theelepel. Chipotle Chilipoeder

1 theelepel. Sriracha Hete Saus

½ kopje Colby Jack geraspte kaas

1 eetl. Balsamico Glazuur

½ Blok Roomkaas

    Bradley Smoker-instellingen:

    Hout: Gember Sesam

    Temperatuur: 226 F of 107,8 C

    Rooktimer: 20 minuten

    Timer: 30 minuten

    Preparation

    Stel de Bradley Smoker in op de hierboven genoemde instellingen.

    Snijd de tonijnsteak in drie dunne plakjes (horizontaal) en plaats deze in de ijzeren koekenpan.

    Voeg het volgende toe aan de koekenpan, olijfolie, boter, sesamolie, citroensap en gemalen gember. Zorg ervoor dat elke kant van de plakjes met deze vloeistoffen wordt bedekt.

    Plaats het in de roker en kook gedurende 30 minuten of tot de interne temperatuur van de tonijn 145 graden F (of 62,8 C) bereikt.

    Terwijl de tonijn kookt, gaan we de roomkaas bereiden. Plaats een ½ blok roomkaas in de magnetron gedurende 30 seconden. Tip: Hierdoor mengt de roomkaas gemakkelijker.

    Nu de tonijn gaar is, is het tijd om de tonijnsteak in kleine vierkante stukjes te snijden. Voeg vervolgens met behulp van een mengkom de roomkaas, stukjes tonijn, chipotle-chilipoeder en hete sriracha-saus toe en meng.

    Het maken van de croissants - Snij elke croissant doormidden en smeer de roomkaas erop. Strooi er wat kaas over en plaats het terug in de Bradley Smoker gedurende 10 minuten om de kaas te laten smelten.

    Werk af met balsamicoglazuur en geniet ervan!

    Door: Bryan Edwards – Humeurige fijnproever Tulsa