Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Gerookte Sesam Gember Wasabi Zalm Recept



Als je van vis houdt, zelfs als je niet van vis houdt, zul je zeker dol zijn op dit recept voor gerookte zalm van chef-kok Ted Reader. Chef Reader laat ons zien hoe u gerookte sesam-gember-wasabi-zalm kunt maken die smelt in uw mond. Dit recept maakt gebruik van de hete rookmethode met elzenhout en kaneelstokjes. Wrijf de zalm eerst in met wat zwarte peper en maak vervolgens de perfecte mix van sauzen, kruiden en bruine suiker om je zalm mee te bedruipen. Plaats de bereide zalm in de Bradley-roker en rook uw zalm vervolgens een uur lang warm. Bedruip halverwege de zalm nog een keer met het “speciale” glazuur en verwijder vervolgens de gerookte zalm die in je mond zal smelten. Bekijk de video, ontvang het recept voor gerookte zalm en probeer het zelf!

Ingredients

20 kaneelstokjes, elk ongeveer 15 cm lang

1 kant verse zalm, met vel, ongeveer 1 ½ – 2 lbs

¼ kopje sojasaus

2 eetlepels Mirin

2 eetlepels rijstwijnazijn

1 tl sambal oelek chilisaus

2 eetlepels bruine suiker

Handvol verse koriander, gehakt

2 Groene uien, fijngehakt

1 Citroen, geraspt en uitgeperst

1 theelepel elk vers geraspte gember

Geroosterde sesamzaadjes

Zwarte sesamzaadjes

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Preparation

Leg de kaneelstokjes in een gelijkmatige rij op de bodem van het rookrek, met de stokjes goed tegen elkaar aan.

Leg de zijkant van de zalm over de kaneelstokjes. Dek losjes af met plasticfolie en plaats in de koelkast en laat 1 uur rusten, zodat de kaneel lichtjes in de zalm trekt en lekker koud blijft voordat je gaat koken. Bestrooi de zalm met zwarte peper nadat je hem over de kaneelstokjes hebt gelegd.

Tip: Zorg ervoor dat uw zeevruchten altijd ijskoud zijn voordat u ze gaat roken. Blijft steviger, houdt de natuurlijke sappen beter vast en blijft verser.

Meng in een kleine kom de sojasaus, mirin, rijstazijn, sambal en bruin. Roer en zet opzij.

Gebruik een rasp om de citroen fijn te raspen. Voeg de schil toe aan het sojamengsel.

Rasp de verse gember fijn met een rasp en voeg deze toe aan het sojamengsel.

Pers de citroen uit en voeg deze toe aan het sojamengsel. Voeg gehakte koriander, groene uien en sesamzaadjes toe, roer en zet opzij.

Rooktemperaturen:

Installeer de Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant en gebruik elzenhoutbisquetten als rookmiddel voor uw zalm.

Stel de controletemperaturen voor de roker in op 250-260°F.

Haal de zalm uit de koelkast. Breng de zalmkant op smaak met een beetje koosjer zout en versgemalen zwarte peper. Bestrijk het gereserveerde soja-citroen-gembermengsel gelijkmatig over de zalm.

Plaats de zalm in het midden van de voorverwarmde rokende Bradley Smoker. Steek een digitale thermometersonde in het dikste deel van de zalm. Sluit de deur en laat de zalm 1 uur heet roken, of tot de interne temperatuur 150°F bedraagt.

Haal het uit de roker. Schep het soja-citroen-gembermengsel royaal over de zalm.

Serveer onmiddellijk.