Gerookt Oesters op de halve schaal
Ingredients
24 oesters
Marinade:
45 ml (3 eetlepels) olijfolie
45 ml (3 eetlepels) citroensap
3 ml (1/2 theelepel) zout
5 ml (1 theelepel) droge mosterd
3 ml (1/2 theelepel) kerriepoeder
Preparation
Combineer de marinade-ingrediënten in een middelgrote, niet-metalen kom en meng goed.
Haal de oesters uit hun schelpen. Bewaar voor elke oester minstens een halve schelp.
Leg de oesters ongeveer 30 minuten in de marinade en draai ze één keer om.
Plaats de oesters terug in hun halve schelp en voeg aan elke oester een beetje marinade toe.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 100°C (220°F).
Plaats de oesters in hun halve schelpen op rookrekken en rook/kook ze met appelsmaakbisquetten gedurende 40 tot 60 minuten of tot ze gaar zijn.
Serveren:
Serveer warm met Tabasco-saus of Wasabi ernaast.