Gegrild Steelheadforel met romige dijon dille knoflooksaus
Leer hoe u Ceder geplankeerde gegrilde steelheadforel kunt maken met romige Dijon Dill knoflooksaus.
Ingredients
1 pond steelhead (of zalm)
1 Cederhouten plank
2 snufjes koosjer zout
2 Snufjes zwarte peper
2 snufjes verse dille
1 Universele kruiden
Dillesaus:
1 eetl ongezouten boter
1 kopje kippenbouillon
3 Teentjes knoflook fijngehakt
¾ kopje zware room
1 eetl verse gehakte dille
1 ½ Eetlepel Dijon-mosterd
Preparation
Begin door uw cederhouten plank minimaal 1 uur in water te laten weken. Bereid vervolgens je vuur voor en verkool één kant van je cederhouten plank.
Terwijl je de forel verkoolt, breng je hem op smaak met zout, peper en een shake van Dom's stof.
Draai vervolgens uw plank om en plaats de filets met de velkant naar beneden op uw planken en kook tot de gewenste gaarheid of het visvlees schilferig is.
Neem voor de saus een Nederlandse oven of sauteerpan die op middelhoog vuur wordt verwarmd en doe de boter erin. Zodra de boter smelt, voeg je de knoflook toe en bak tot hij lichtbruin is. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe, blus af en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de slagroom, dille en mosterd toe en roer tot een gladde en opgewarmde massa.
Bord door saus op de bodem van het bord te gieten en vis over de saus te leggen.
Recept van: Jacob Parmentier.