smoking salmon

Favoriet Gerookte vis Recept



Dit recept kan worden gebruikt voor zalm of een van uw favoriete vissoorten. Ahornsiroop en bruine suiker vormen de perfecte pekel. Probeer hickoryhout als je zalm rookt.

Ingredients

Pekel:

4 kopjes (32 ons) appelsap

½ Kopje (4 ons) beitszout

½ Kopje (4 ons) ahornsiroop

½ Kopje (4 ons) bruine suiker

Preparation

Pekel:

Voeg beitszout toe aan appelsap en roer om op te lossen.

Voeg ahornsiroop toe en roer.

Voeg bruine suiker toe en roer om op te lossen.

Het roken van de vis:

Plaats stukjes zalm van 7,5 cm of je favoriete vis, met de velzijde naar boven, in een glazen of plastic bakje of ritssluitingszak.

Voeg de pekel toe aan de vis en plaats deze 8 uur in de koelkast.

Haal de vis uit de pekel; dep droog met een schone doek of keukenpapier.

Plaats de vis met de huid naar beneden op het rek; plaats in roker.

Hickoryrook op 130ºF gedurende 7 uur.

Genieten!