A Kedgeree Breakfast with Bradley Smoked Ling

A Kedgeree Breakfast met Bradley gerookt Ling

Sandra Tate

We worden voortdurend door de milieuactivisten eraan herinnerd om verschillende vissen te proberen om onze visbestanden te behouden. Hier worden we creatief met Ling ...

Ingredients

voor de kedgeree (genoeg voor vier):

750g koud gerookte lengfilet

50 g boter

1 kleine ui, gepeld en fijngehakt

Kubusje verse gember van 2 cm, geschild en fijngehakt

1 theelepel kurkuma

1 theelepel Madras-kerriepoeder

300 ml basmatirijst

600 ml kippenbouillon

zout peper

af te maken:

4 eieren, 6 minuten gekookt, afgekoeld, gepeld en gehalveerd

1 eetl fijngehakte peterselie

sap van een citroen, naar smaak

Preparation

Deze maand hebben we ling in de kijker - ken je het nog niet? Nou ja, het lijkt qua uiterlijk dicht bij kabeljauw of schelvis; een heerlijke witte, schilferige vis die zowel delicaat als sappig is als hij wordt gerookt. We worden er voortdurend door de milieuactivisten aan herinnerd om verschillende vissen te proberen om onze visbestanden te helpen behouden. Om heel eerlijk te zijn zou ik moeilijk het verschil kunnen zien tussen leng en schelvis, maar omdat de filets die bij mijn visboer werden aangeboden de dikste en mooiste van de dag waren, kocht ik leng. Ik rookte een filet van 750 gram koud en besloot de familie te trakteren op een van de beste zondagse ontbijten die ik ken: kedgeree. Het kan alleen worden verbeterd door iemand anders te laten koken. Kijk maar eens naar die heerlijk vochtige visvlokken!

Methode De leng roken: 

Maak een pekel van 1 liter kokend water, 30 g zout en 20 g lichtbruine suiker. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost en laat vervolgens volledig afkoelen voordat u de lengfilet met de vleeskant naar beneden in de pekel dompelt. Laat het 1 uur staan, laat het uitlekken, dep het droog met keukenpapier en laat het een nacht onafgedekt in de koelkast staan.

Laad de Bradley Smoker met een stapel eikenhouten bisquetten, bevestig de koudrookdoos en laat de kast zich vullen met rook. Leg de filet met de velzijde naar beneden op een rooster en rook gedurende 1 1/2 uur.

Eindig in de keuken

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de lengfilet met de velzijde naar beneden op een bakplaat en bak gedurende 10 minuten, verwijder hem en zet opzij.

Smelt 30 g boter in een pan en fruit de ui en de gehakte gember gedurende 4-5 minuten tot ze zacht zijn, maar niet kleuren. Voeg de kurkuma, het kerriepoeder, een paar pepers, een theelepel zout en de basmatirijst toe. Draai alles samen met een spatel totdat de rijst bedekt is en glinstert. Voeg de hete bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en kook op het laagste vuur gedurende 15 minuten of tot de rijst bijna gaar is.

Haal de gerookte leng in grote vlokken van het vel en laat ook de botten achter. Probeer de vis niet te veel kapot te maken terwijl je dit doet. Voeg de gerookte leng toe aan de rijst en roer voorzichtig door. zet het vuur nog 3-5 minuten terug tot de vis opgewarmd is en de rijst gaar is.

Voeg de peterselie toe samen met de resterende boter (in blokjes) en citroensap naar smaak. Leg de gehalveerde, gekookte eieren erop en serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now