Bradley Gerookte inktvis , Chorizo, kikkererwten en mediterrane groenten
Squid wordt zo gemakkelijk verwend door te gaar, dus wees ook zachtaardig met de rook.
Ingredients
(Voor 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, geschild en in dunne plakjes gesneden
2 ramiro-pepers, zonder zaadjes, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
300 g kookchorizo
4 rijpe tomaten, gehakt
1 blik kikkererwten
zout peper
300 g gerookte inktvisringen
1 teentje knoflook, geperst en fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
sap 1 limoen
2 el vers gehakte koriander
Preparation
Rokende inktvis
Vraag eerst uw visboer om alle rommelige schoonmaak- en voorbereidingswerkzaamheden uit te voeren. De mijne heeft dit mooie paar middelgrote inktvissen verkleind tot schone, kleine stukjes en ringen. Ze waren supervers en ik rookte ze koud zodra ik ze thuis kreeg - slechts 10 minuten lang in een eikenhouten, met rook gevulde Bradley-kast, met de ventilatieopening aan de bovenkant gesloten. Verwijder en laat afkoelen.
Een heerlijk levendig, fris, kleurrijk, zomers gerecht met een vleugje rook en chili-hitte.
Methode:
Zet een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, samen met de gesneden ui en de rode ramiropeperschijfjes en bak ongeveer 8 minuten tot ze verwelken en kleuren aan de randen.
Snijd de chorizo in stukken van 1 cm, doe ze in de pan en laat nog 8 minuten koken.
Voeg nu de gehakte tomaten en de uitgelekte kikkererwten toe, breng op temperatuur, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen.
Kruid de gerookte inktvis lichtjes.
Verhit in een andere koekenpan de resterende olijfolie, strooi er de fijngehakte knoflook en chilipeper over en kook 1 minuut voordat je de inktvisringen aan de pan toevoegt - bak ongeveer 2 minuten op hoog vuur (zodra de ringen melk worden) wit in plaats van ondoorzichtig, ze zijn voldoende gaar (niet te gaar, anders worden ze leerachtig).
Knijp snel het sap uit je limoen en voeg vervolgens de inhoud van de pan toe aan de chorizo en groenten.
Voeg als laatste de koriander toe en roer alles door elkaar voordat u het onmiddellijk serveert met veel knapperig stokbrood.
Eik
Hout
Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.
Shop Now