Winner Smoked Cured Bacon Recipe

Winnaar gerookt genezen Spek ReceptNou, dit recept is zeker een winnaar. Ik volgde het recept van Kutas vrij nauw. Voor 16 pond gebruikte ik de volgende remedie: 1 1/2 kop koosjer zout ongeveer 100 gram genezing #1 3 kopjes honing De smaak is een beetje meer "hammy" dan de esdoorn genezen, die ik leuk vind. Het was gewoon een tikkeltje te zout voor mijn smaak. Je mag een beetje bezuinigen. Gewoon een waarschuwingswoord: kook het op lagere hitte dan je zou worden gekocht, het zal branden. Maar traag gekookt, je krijgt een prachtig aroma en het maakt goed weer. Ik hou van de smaak van dit spek en zal het opnieuw doen en tweaken tot ik het perfect voor mij krijg. Een blijvertje!

Ingredients

16 pond buikspek

Voor de remedie:

1 ½ kopje koosjer zout

Ongeveer 100 gram kuur #1

3 kopjes honing

Preparation

Spoel de kuur na 6 dagen af in de koelkast en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan.

Droog het in de Bradley gedurende 1 uur bij 60ºC (140ºC) en breng vervolgens Hickory-rook aan tot de temperatuur 52,7ºC (127ºC) is (ongeveer 3,5 uur).

Verlaag de temperatuur naar 48,9ºC (120ºC) en laat het nog een half uur roken.

De smaak is iets “hammy” dan de esdoornkuur, die ik lekker vind. Het was gewoon een tikkeltje te zout naar mijn smaak, maar niet veel. De volgende keer zal ik een beetje bezuinigen. Ik vind dit recept lekker en zal het in de toekomst opnieuw doen en proberen het tot in de perfectie te perfectioneren.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now