Asian Style Pork Loin

Aziatische stijl Varkensvlees Lendenen

Hugh Goldsmith

Gerookte varkenslende in Aziatische stijl trouwt met de beste van twee werelden: rokerig, mals vlees en gewaagde, exotische smaken. De subtiele rokerigheid van het varkensvlees combineert harmonieus met een medley van Aziatisch geïnspireerde kruiden en sauzen, waardoor een heerlijke fusie ontstaat die je smaakpapillen op een heerlijke culinaire reis zal vervoeren.

Ingredients

2 x Varkenshaasjes (varkensfilet) ongeveer 500 g (1,1 lb) in gewicht.

Marinade:

1½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder

4 eetlepels hoisinsaus

2 theelepels sesamolie

2 eetlepels heldere honing

Een duimgroot stukje gember geraspt

2 Geplette teentjes knoflook

4 x Lente-uitjes (groene uien) fijn gesneden

Garneer:

4 x Lente-uitjes (groene uien) fijngesneden sesamzaadjes

Preparation

Neem de varkenshaasjes en verwijder het eventueel aanwezige zilvervlies.

Neem alle resterende ingrediënten en meng ze samen om de marinade te vormen.

Leg de varkenshaasjes in een schaal en zorg ervoor dat alle oppervlakken bedekt zijn met de marinade. Dek de schaal af en zet hem minimaal twee uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast. Draai het varkensvlees één keer tijdens het marineren om een goede dekking te garanderen.

Rookmethode

Verwarm uw roker tot 230f (110c), terwijl de roker aan het opwarmen is, haal het varkensvlees uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Rook uw varkenshaasjes met Bradley Sesam- en Gemberbisquetten tot het varkensvlees een interne temperatuur van 63 graden Celsius bereikt.

Haal de varkenshaasjes uit de roker als ze op temperatuur zijn, snijd ze in plakjes van 12,5 mm en garneer met de gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.

Serveer met een bijgerecht naar keuze. Ik had de mijne met een Vietnamese rijstsalade, maar noedels of gebakken rijst zouden ook heerlijk zijn!

 

Recept van Hugh Goldsmith, lid van de Bradley Smoker-community – bedankt!

Gember
Sesam

Gember-Sesambisquetten voor Bradley-rokers

Onze sesam-, gember- en mesquitebisquetten voegen een krachtige smaak toe de volgende keer dat u rundvlees, groente, eend of lamsvlees bereidt.

Shop Now