Smoked pork chop sandwich with peppers

Gerookt Spek gewikkeld varkenskoteletten op een broodje receptIn plaats van het bekende sandwich "worst en paprika", probeer deze met gerookt varkensvlees en spek. Als je van een intense gerookte smaak houdt, probeer dan ook de paprika's en uien te roken, of gebruik Hickory Jalapeño BBQ -saus.

Ingredients

4 Varkenskarbonades zonder been

8 plakjes spek

2 Middelgrote uien

½ Rode paprika, zonder klokhuis en in plakjes gesneden

½ Gele paprika, zonder klokhuis en in plakjes gesneden

2 eetlepels olie

barbecue saus

2-4 sandwichbroodjes (kaiser, stokbrood, hero, enz.), horizontaal gesneden

Bradley Smaakbisquetten

Preparation

Pureer de karbonades met een vleesvermalser. Wikkel 2 plakjes spek rond elke malse karbonade. Plaats de ingepakte karbonades op een rookrek en houd ze uitgerekt en plat.

Zet de roker op 275°F en gebruik houtbisquetten naar keuze (els, kers of pecannoten zijn lekker).

Rook de karbonades tot ze een interne temperatuur van minimaal 180°F hebben bereikt (ongeveer 2 uur). Tegen de tijd dat ze deze temperatuur bereiken, moet het spek bruin zijn. Mocht het spek niet naar wens bruin zijn, laat het dan nog even roken.

Terwijl de karbonades roken, bak je de uien en paprika's met de olie in een pan op middelhoog vuur. Kook tot ze zacht zijn en de uien mooi bruin zijn.

Stel de sandwiches samen door de gerookte karbonades, gebakken uien en paprika's en de barbecuesaus in de broodjes te doen. Voor grotere sandwichbroodjes zijn mogelijk twee karbonades nodig.

Door Steve Cylka

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now