Stuffed & Smoked Pork Loin Roast Recipe

Gevulde & Smoked Varkensvlees Loin Roast Recept



Verse rozemarijn verbetert een gemengde fruitvulling in dit varkensbraad. Voor een lichtere rooksmaak, kookt rook gedurende de helft van de tijd en rooster in de oven bij 180 ° C (350 ° F) gedurende ongeveer 1 uur.

Ingredients

1,5 kg gebraden varkenslende, met boter

5 Gedroogde peren, grof gesneden

10 Gedroogde abrikozen, grof gesneden

10 Gedroogde pruimen zonder pit, grof gesneden

5 ml (1 theelepel) fijngehakte verse rozemarijn

125 ml (½ kopje) rode of witte wijn

Preparation

Verwijder het overtollige vet van het braadstuk en dep het droog. Marineer in een kleine kom de peren, abrikozen, pruimen en rozemarijn in wijn gedurende ongeveer 20 minuten. Giet de marinade af en bewaar deze. Open het botergebraad en bestrijk het midden met het fruit. Oprollen en goed vastbinden. Wrijf de buitenkant in met de overgebleven marinade.

Rookmethode:

Verwarm de roker voor op 80-90°C (175-190°F)

Plaats het braadstuk op een geolied rooster

Rook gedurende 6 – 7 uur of tot een instantthermometer 65-70°C (150-160°F) aangeeft. De kooktijden variëren afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.

Gaarheidstest:

Het vlees moet vochtig en mals zijn. Laat een paar minuten staan voordat u gaat snijden.