Smoked Pork Souvlaki

Gerookt Varkensvlees souvlaki Recept



Deze gerookte varkensvlees souvlaki is vol van smaak. Serveer het met Griekse salade, rijst of op een pitabroodje.

Ingredients

1½ tot 2 pond varkenslende zonder botten

¼ kopje rode wijnazijn

¼ kopje olijfolie

1 eetlepel zout

1½ eetl versgemalen zwarte peper

2 eetlepels knoflookpoeder

2 eetl paprikapoeder

2 theelepel oregano

2 theelepel suiker

Houten spiesjes

Bradley Smaakbisquetten – Esdoorn of Eik

Preparation

Snijd de varkenslende in blokjes van gelijke grootte van 1 inch.

Meng de resterende ingrediënten samen om de souvlaki te wrijven/plakken.

Doe het in blokjes gesneden varkensvlees in een grote kom en voeg de souvlakipasta toe. Gooi het vlees zodat alles bedekt is. Dek af met plasticfolie en plaats 1-2 uur in de koelkast.

Week houten spiesen 20-30 minuten in water

Rijg de gemarineerde varkensblokjes aan de spiesjes. Plaats de spiesjes naast elkaar op rookrekken en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

Start de roker en gebruik houtbisquetten naar keuze (esdoorn of eikenhout werkt heel goed!). Breng de roker op een temperatuur van 250°F.

Plaats de varkensspiesjes in de roker en kook tot de interne temperatuur 155 ° F bereikt, ongeveer 2,5 uur.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now