Pork Side Spareribs Recipe

Gerookt Spareribs van de varkenszijdige Recept



Geniet van de verrukkelijke smaken van gerookte varkenszijdige spareribs met dit verleidelijke recept. Deze tedere ribben zijn vakkundig gekruid, langzaam gerookt tot in de perfectie en leveren een heerlijke combinatie van rokerig, sappig en smaakvol vlees waardoor je naar meer verlangen.

Ingredients

1,5 kg varkensspareribs

Zoetzure saus voor ribben:

250 ml (1 kopje) ketchup

125 ml bruine suiker

75 ml (⅓ c) azijn

30 ml (2 eetlepels) Worcestershiresaus

1 Middelgrote ui, fijngehakt

1 Teentje knoflook, fijngehakt

2 ml (½ theelepel) hete chilipoeder (optioneel)

Preparation

Kook de spareribs op het rooster boven een bakplaat op 180°C (350°F) gedurende één uur.

Bereid de saus door alle zoetzure ingrediënten in een pan te combineren.

Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de gewenste consistentie.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 90°C (220°F).

Haal de spareribs uit de oven en plaats ze op een geolied rookrek.

Bestrijk beide zijden van de spareribs rijkelijk met zoetzure saus.

Gebruik Hickory-smaakbisquetten om 2½ tot 3 uur te roken/koken of tot ze gaar zijn.

Af en toe verwijderen om opnieuw te bedruipen met zoetzure saus.

De kooktijd varieert afhankelijk van de weer- en windomstandigheden.

Het vlees moet zacht zijn en gemakkelijk van de botten loskomen wanneer het klaar is om te serveren.

Serveren:

Verwarm de overgebleven saus en serveer als dip bij spareribs, stokbrood en salade. Vergeet niet om vingerkommen en veel servetten te onthouden!

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now