Smoked Pork Chops with Strawberry Rhubarb Compote Recipe

Gerookt Varkenskarbonades met aardbei rabarbercompote recept



Gerookte varkenskarbonades op een Bradley -roker, wat kan beter worden dan dat? Dit is wat beter kan worden, chef Ted Reader laat zien hoe je deze varkenskarbonades op de Bradley -roker tot in de perfectie kunt roken!

Ingredients

Bradley Smoker Jerky rek en regulier rookrek

4 x 2 inch dik gesneden varkenskarbonades, met de lendenen en de ossenhaas intact

4 eetlepels honing

8 eetlepels Ted's wereldberoemde BBQ Bone Dust™ BBQ-kruiden (wees genereus!)

Aardbeien-rabarbercompote:

1 Pint verse aardbeien, gepeld

2 Grote stengels verse rabarber

⅓ Kopje bruine suiker

⅓ Kopje witte suiker

½ kopje appelsap

½ theelepel citroenschil

1 eetlepel vers citroensap

2 eetlepels Ted's wereldberoemde BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken en Rib Sauce

1 theelepel koude boter

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper naar smaak, naar smaak

Preparation

Bestrijk de karbonades aan één kant met honing en bestrooi ze vervolgens gelijkmatig met ongeveer 1 eetlepel Bone Dust™ BBQ Seasoning, waardoor de kruiden in het vlees worden gedrukt.

Draai de karbonades om en herhaal het proces.

Plaats de karbonades op het rookrek.

Verwarm de Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant met behulp van kersenbisquetten en stel de temperatuur in op 250 ° F.

Steek een thermometersonde in het dikste deel van een karbonade, dicht bij het bot. Stel de interne temperatuurthermometer in op 145 - 150 ° F voor medium tot medium gaarheid. Je kunt minder doen als je wilt. Persoonlijk vind ik de karbonades lekker bij 140°F.

Rook hakt ongeveer 2½ – 3 uur totdat de gewenste interne temperatuur is bereikt.

Maak ondertussen de gerookte aardbeien-rabarbercompote.

Leg de aardbeien op een Bradley Smoker Jerky-rek, plaats ze samen met de karbonades in de roker en rook de aardbeien gedurende 30 minuten.

Haal de aardbeien uit de roker en laat afkoelen.

Terwijl de aardbeien roken, schilt u de rabarber en snijdt u deze grof.

Voeg in een middelgrote pan de rabarber, 2 suikers en appelsap toe en verwarm, onder af en toe roeren, tot de rabarber zacht is, ongeveer 10-12 minuten.

Voeg citroenschil en sap toe.

Voeg Crazy Canuck-saus en gerookte aardbeien toe.

Verwarm op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot de aardbeien zacht zijn geworden en de compote relatief dik is.

Roer 1 theelepel koude boter erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Zet opzij om warm te blijven.

Haal de karbonades uit de roker.

Serveer onmiddellijk, gegarneerd met gerookte aardbeien-rabarbercompote.