Gerookt Varkenskarbonades Recept
Er zijn veel manieren om varkenskarbonades te roken. Dit recept met verse kruiden en mosterd is zo eenvoudig en karbonades van varkensvlees worden vochtig en zacht.
Ingredients
6 varkenskarbonades uit het midden van de lendenen
75 ml korrelige Dijon-mosterd
45 ml (3 eetlepels) honing
30 ml (2 eetlepels) plantaardige olie
15 ml (1 eetlepel) rode wijnazijn
15 ml (1 el) gehakte verse kruiden zoals salie, rozemarijn en/of tijm
Zout en peper naar smaak
Preparation
Voorbereiding:
Snijd het overtollige vet van de karbonades
Dep het droog en plaats het in een glazen of keramische ovenschaal
Verdeel de ingrediënten over de karbonades
Draai de varkenskarbonades zodat ze alle kanten bedekken
Laat staan
Rookmethode:
Verwarm de roker voor op 90-100°C (190-220°F)
Laat wat mosterdsaus op de karbonades zitten
Plaats het op een geolied rooster in de bovenste helft van de roker
Rook gedurende 3 tot 4 uur, of tot de karbonades gaar zijn. De kooktijden variëren afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.
Gaarheidstest:
De karbonades moeten vochtig en zacht zijn.
Klaar om te serveren.
Serveer met de overgebleven saus over de bovenkant van de karbonade.