Gerookt Varkenskont steaks Recept
Dit recept voor gerookte varkensbutt -steaks kwam naar me toe toen ik een uitverkoop vond op varkensbeuken. Dus besloot ik om er een paar te kopen.
Ze waren al gesneden, dus ik bracht het recept van Hot Smokin ’Gal naar buiten voor gerookte varkenskarbonades. Hé, het werkte voor karbonades, waarom niet voor butts?
Ingredients
Voor 10 pond buttsteaks, ongeveer ¼ een inch dik
10 T Morton Tender Snel
2 T (ophopend) hickory gerookt zout
Iets minder dan ½ C bruine suiker
Preparation
Meng alle ingrediënten door elkaar en wrijf dit over de steaks.
Laat ze 5 uur uitharden en voeg dan een klein blikje ananassap toe.
De karbonades moeten nog 45 minuten in het sap blijven zitten.
Spoel ze af en laat ze een beetje drogen.
Nu zijn ze klaar om de roker in te gaan.
Rook de steaks op 225ºF gedurende 4 uur. Ik heb hickory gebruikt.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now