Smoked Pork Tenderloin With Plum-Cassis Recipe

Gerookt Varkenshaas Met plum-cassis recept



Bereid deze gerookte varkenshaas voor met plum-cassis marinade en wees klaar om de onderscheidingen van uw gasten te ontvangen. Dit recept is degene die me ervan overtuigde dat je je roker meer moet gebruiken voor meer dan alleen zalm. Het komt uit het kookboek "Marinades" van Jim Tarantino. Beter als u appel, kers of pecan hout gebruikt. Ik hoop dat je ervan geniet als je het probeert.

Ingredients

2-3 eetlepels gehakte verse rozemarijnblaadjes

Appel- of sinaasappelsap

3 pond varkenshaas

Marinade:

6 verse pruimen, ontpit en grof gesneden (ik vries elke zomer een deel van onze boom in, speciaal voor dit recept)

¼ kopje crème de cassis likeur

⅓ Kopje ciderazijn

¼ kopje droge Madeirawijn

2 Teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

1 theelepel droge mosterd

1 eetl donkerbruine suiker

¼ theelepel vers geraspte nootmuskaat

Preparation

Kook de pruimen en cassis, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Koel.

Meng het pruimenmengsel met azijn, wijn, knoflook, mosterd, suiker en nootmuskaat en puree.

Kook methode:

Combineer marinade en rozemarijn en marineer het varkensvlees een nacht of gedurende 8 uur.

Verwijder het varkensvlees en kook de marinade om mee te bedruipen.

Gebruik appelsap in de waterpan van je roker en rook varkensvlees met appel, kers of pecannoot, tot de interne temperatuur 140ºC bereikt.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now