Smoked Carnitas with tropical guacamole

Gerookt Varkensvlees Carnitas met Tropisch Guacamole Recept



Gerookt Varkensvlees Carnitas is een van de beste manieren om varkensschouder, -kont of -blad te bereiden. Het vlees is mals en sappig van binnen en knapperig aan de randen. Gecombineerd met verse guacamole is het gewoonweg onweerstaanbaar.

Ingredients

1 varkensgebraad (kont, schouder of mes)

3 eetlepels suiker

2 eetlepels zout

2 theelepel gemalen zwarte peper

2 theelepel knoflookpoeder

2 theelepel droge oregano

2 tl gemalen chipotlepoeder

2 theelepel gemalen komijn

2 theelepel gemalen koriander

3 avocado's

1 Limoen - geperst

1 middelgrote tomaat - in blokjes gesneden

½ Ananas - geschild en zonder klokhuis

2 Jalapeno-pepers - zonder klokhuis en fijngehakt

12 Zachte tortillaschelpen (of meer) - bloem of maïs

Preparation

Maak de rub door de suiker en alle kruiden met elkaar te mengen. Wrijf het kruidenmengsel rijkelijk over het varkensgebraad.

Zet de roker op 225ºF met behulp van houtbisketten naar keuze.

Rook het varkensgebraad tot het een interne temperatuur van 195°C heeft bereiktºF. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan dit 14-18 uur duren.

Trek het varkensvlees in dunne reepjes en gooi vet en botten weg.

Maak de tropische guacamole door het vruchtvlees van de avocado’s te verwijderen en in een middelgrote kom te doen. Pureer met een vork of aardappelstamper. Pers het limoensap uit en roer dit door de geprakte avocado. Roer de in blokjes gesneden tomaat, ananas en gehakte jalapenopeper erdoor.

Maak de carnitas door wat pulled pork op een zachte tortillaschaal te leggen. Schep er wat tropische guacamole bovenop.