Smoked Portuguese Chourizo Recipe

Gerookt Portugese chourizo Recept



De beste gerookte varkensworst ooit! Maak deze gerookte Portugese chourizo. Het kost meestal twee mensen ongeveer 5 uur. Veel werk, maar de moeite waard.

Ingredients

6 Grote varkensbraadstukken

1 fles rode wijn (inhoud 1,8 liter)

6 complete knoflookkoppen, allemaal geplet

1 kopje zout

2 potten Portugese peperpasta (1 heet en 1 mild – merk BM)

3 kopjes paprikapoeder

Enkele druppels vloeibaar rookaroma (optioneel)

1-2 pakjes darmen goed uitgespoeld

Preparation

Snijd de buts heel klein, ongeveer zo groot als een vingernagel. Veel werk, maar zeker de moeite waard. Meestal duurt het met zijn tweeën ongeveer 5 uur.

Meng alle overige ingrediënten en laat twee dagen in de koelkast marineren.

Worsten vullen.

Rook in Bradley smoker met 4-5 Hickory pucks, oventemperatuur ingesteld op 70°C (160°F). Blijf in totaal 4-5 uur roken, afhankelijk van de grootte van je worsten. Zorg ervoor dat de interne temperatuur van de worsten tijdens het koken 71°C (160°F) bedraagt, dat maakt de worst klaar en veilig om te eten.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now